«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС

Нещодавно нашою компанією було встановлено метеостанцію «Інспектор Метео» в саду Уманського національного університету садівництва, використання якої в практичному садівництві дозволяє контролювати різні характеристики локальних агробіоценозів і надає значний позитивний вплив на планування проведення сільськогосподарських робіт, попереджаючи захворювання рослин і поява шкідників. За допомогою подібних метеостанцій садівник (фермер) має можливість протягом всього року стежити за погодними умовами на певному об’єкті (в саду, теплиці або поле) в режимі онлайн, де б він не знаходився.

Дана метеорологічна станція обладнана різними датчиками:

  • температури повітря;
  • кількості опадів;
  • напрямки і швидкості вітру;
  • відносної вологості повітря;
  • атмосферного тиску тощо.

Важливою опцією, що надається метеостанція, є отримання SMS-попереджень про настання критичних умов для розвитку культур або фітофагів.

Оскільки розвиток більшості хвороб рослин залежить від погодних умов, отримані з метеорологічної станції дані допомагають розробити і впровадити необхідні формули для прогнозування поширення хвороб і розвитку шкідників для різних видів сільськогосподарських культур в режимі реального часу.

Застосування метеостанції «Інспектор Метео» допоможе зменшити ймовірність поширення хвороб рослин і поширення шкідників; заощадити кошти на внесення засобів захисту рослин при відсутності ризику; збільшити врожайність і якість вирощуваної; визначити норми поливів для конкретних культур.

Всі спостереження метеостанції будуть використовуватися студентами при проведенні лабораторних і практичних занять, написання курсових і дипломних робіт, а також вченими університету.

Наша компанія працює з 2007 року і є виробником систем автоматичного управління, а свої зусилля концентрує переважно на умовах тісної співпраці з сільськогосподарськими підприємствами.

Для сільського господарства наша компанія пропонує систему GPS моніторингу, новітні професійні on-line метеостанції і web-орієнтований сервіс для контролю за погодними умовами, систему для автоматичного управління поливом для садів, ягідників і теплиць, управління мікрокліматом в теплицях. Компанія створює і впроваджує рішення для будь-яких господарств: від найпростіших до найскладніших, займається розробкою і виробництвом устаткування і програмного забезпечення в Україні. Тісно співпрацює з науковими та навчальними закладами, а також окремими вченими для розвитку сервісу прогнозування шкідників і хвороб, визначення оптимальних умов поливу для різних культур і поліпшення онлайн сервісів для кінцевих користувачів.