Інтегровані програми контролю плодових і ягідних культур від шкідників, хвороб і екстремальних абіотичних факторів

3 жовтня 2017 на базі Інституту садівництва НААН було проведено науково-практичний семінар «Інтегровані програми контролю плодових і ягідних культур від шкідників, хвороб і екстремальних абіотичних факторів».

Наша компанія виступила з організатором цього семінару. Протягом майже 3-х років співробітники відділу захисту рослин Інституту садівництва і фахівці нашої компанії проводять спільну роботу в дослідженні хвороб і шкідників, розробці математичних моделей ризику їх появи, і перевірку / коригування цих моделей захворювань і шкідників.

На сьогоднішній день вже завершуються дослідження з прогнозування таких шкідників і хвороб як парша первинна та вторинна, іржа, вишнева і сливова попелиці. На науково-практичній конференції комерційним директором, Дідухом Олегом був представлений програмний продукт, який вже максимально ефективно допомагає фермерам боротися із захворюваннями і шкідниками і оптимально організовувати полив своїх садів, ягідників і полів. Під час дискусії було визначено перелік хвороб і шкідників, які в першу чергу потрібно буде досліджувати після завершення трирічного терміну досліджень.